Norbertus Gertrudis Lyceum

Asbestsanering en circulaire sloop aan het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal

In opdracht van Bouwbedrijf Boot hebben we de omvangrijke asbestsanering en circulaire sloopwerkzaamheden aan het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal uitgevoerd. Ten behoeve van de (ver)nieuwbouw van het verouderde schoolgebouw is er zowel inpandig gesloopt voor renovatie als een deel totaalsloop. Diverse materialen zijn vrijgemaakt voor circulair hergebruik, in het bijzonder dakbeschot planken en metselstenen in samenwerking met Klinker Historika. Kortom, een zeer dynamisch project waarbij veel van onze disciplines aan de pas kwamen.

Klinker Historika

In samenwerking met Klinker Historika hebben we grote hoeveelheden metselstenen voorzien van een tweede leven. Door een goede voorbereiding werd het binnen- en buitengevel metselwerk in een centraal depot gezet. Hierdoor hebben we wel 70% van de metselstenen terug kunnen winnen voor hergebruik. De afgevoerde metselstenen worden weer 100% hergebruikt op nieuwbouw locaties. Een mooie duurzame ontwikkeling voor hergebruik van grondstoffen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken of het circulair hergebruik van grondstoffen en materialen? Neem dan contact met ons op!